Kuinka sovellus toimii.

Näin pääset alkuun:

1. Lataa ja asenna sovellus.
2. Täytä lomakkeille omat ja koirasi tiedot.
- Valmista tuli!

Kartta

Wandering Tail on interaktiivinen, jokaiselle ulkoilevalle koirakolle suunniteltu sovellus (Android ja iOs), joka sisältää maailmanlaajuisen kartan ja käyttäjiensä "profiilikortit" sekä heidän merkitsemiään ulkoilupaikkoja (metsäpolkuja, koirapuistoja, koiraystävällisiä uintipaikkoja, niittyjä, tuntureita, laaksoja jne). Jokainen Wandering Tail- käyttäjä voi merkitä ulkoilupaikkoja sovelluksen kartalle. Paikkakortin aukaisemalla löydät tarkemmat tiedot ulkoilupaikasta, mm. arvioitu etäisyys päätielle, millaisesta maastosta on kyse, paikan arvioitu koko, onko lähellä asutusta ja onko paikalla pysäköintimahdollisuutta. Sovellus toimii kaikkialla maailmassa, paikoissa joissa sinulla on toimiva nettiyhteys ja puhelimen sijaintipalvelu päällä.

Read More

Karttanäkymä.

Tältä sivulta näet WT:n kartalle merkityt paikat lähellä omaa olinpaikkaasi.

 

Vihreät merkit ovat Wandering Tailin käyttäjien merkitsemiä ulkoilualueita.

 

Siniset merkit ovat koiriin liittyviä yrityksiä, esim. eläinlääkäriasemia, lemmikkitarvikeliikkeitä, koiraystävällisiä ravintoloita ja majapaikkoja tai muita yhteistyökumppaneidemme yrityksiä.

 

Voit avata napauttamalla merkittyjen paikkojen infokortit saadaksesi lisätietoa haluamastasi kohteesta.


Karttaa voi siirrellä ja suurentaa tai pienentää ja uusia merkkejä ladataan näytölle aina sen hetkissen näyttötilan mukaan. Voit siis ennakkoon katsella ulkoilupaikkoja vaikkapa viikonlopun matkakohteestasi.

Tähtäysristikko -napista painamalla voit päivittää sijaintitietosi manuaalisesti ja keskittää kartan siihen, missä itse olet.

 

Plus-napista painamalla saat avattua lomakkeen uuden paikkamerkinnän tekemiseksi. Sovellus merkitsee uuden paikan JUURI SIIHEN, MISSÄ OLET. Sovelluksessa ei ole "etämerkintä" mahdollisuutta.

 

Going out -napista voit ilmoittaa ulkoiluaikeistasi kavereillesi. He saavat tiedon puhelimeensa "ilmoituksena".

Sivuvalikko.

 

Sivuvalikko löytyy näyttösi vasemmasta reunasta.

 

Isossa ympyrässä näkyy tämän hetkinen pistemääräsi ja tasosi käyttäjäasteikolla. Se näyttää myös paljonko pisteitä tarvitsee olla seuraavaa tasoa varten.

 

Map: Avaa karttanäkymän.

 

My dogs: Avaa oman koirasi "profiilikortin" tiedot, joita voit halutessasi muokata.

 

My friends: Näyttää tallentamasi koirakaverit. Koirakavereita pystyt lisäämään listalle painamalla sydän -symboolia lisättävän koiran "profiilikortilla".

 

My locations: Näyttää paikat, jotka olet merkinnyt suosikeiksesi. Paikkoja voit lisätä omiin suosikkeihisi painamalla sydän -symboolia paikan "infokortilla". Täällä voit myös ilmoittaa ulkoiluaikeistasi.

 

Owner details: Tästä löytyvät omat tietosi, joita pääset muokkaamaan halutessasi. Osaa tiedoista käytetään kohdentamaan viestejä juuri sinulle.


Feedback: Mahdollisuus antaa palautetta sovelluksen toiminnasta.

Log out: Uloskirjautuminen sovelluksesta.

 

Sivuvalikko.

Wandering Tail- sovelluksen avulla näet etukäteen, jos esim. lähimpään koirapuistoosi on menossa muita sovelluksen käyttäjiä tai heitä on siellä jo. Näet heistä profiilikortin, jossa on perustiedot koirasta (nimi, rotu, sukupuoli, ikä) ja omistajasta nimi ja kotikaupunki. Tämä voi auttaa sinua valitsemaan sopivan ulkoilupaikan, seuran ja ajankohdan. Kun merkitset koirasi kaverit kaverilistaan, näet heidän olinpaikkansa, jos he ovat online sovelluksessa, karttaan merkityssä ulkoilupaikassa. Sovellus ei informoi muille käyttäjille läsnäoloanne muualla, vaan ainoastaan karttaan merkityillä ulkoilualueilla. Voit myös pyytää ulkoiluseuraa itsellesi.

Read More

Sijaintikortti

Kuka tahansa WT:n käyttäjistä voi osallistua ja tehdä sovelluksesta elävän, toimivan ja muille hyödyllisen. Paikkakortin aukaisemalla löydät tarkemmat tiedot ulkoilupaikasta, mm. arvioitu etäisyys päätielle, millaisesta maastosta on kyse, paikan arvioitu koko, onko lähellä pysäköintimahdollisuutta tai asutusta. Koiran kanssa matkustaminen helpottuu mukavasti, kun pysähdyspaikat ja ulkoilupaikat löytyvät aina omasta puhelimesta, vaikka paikkakunta olisikin vieras.

Read More

Sijainnin infokortti.

 

Valitsemalla vihreällä tai sinisellä merkityn paikan kartalla, saat avattua infokortin, joka kertoo tarkemmat tiedot paikasta.

 

Voit lisätä katsomasi paikan suosikkeihisi painamalla sydännappia.

 

Voit myös arvostella paikan tähdittämällä kohdasta "Rate".

 

Näet, onko paikalla muita Wandering Tail- käyttäjiä tai ilmoittautuneita tulijoita valitsemalla "Dogs" välilehden.

 

Voit ilmoittaa aikeistasi mennä kyseiseen paikkaan"Dogs" -välilehdellä painamalla kohdasta "I'm going" ja asettamalla kellonajan. Sama onnistuu myös karttasivun ulkoilunapista.

 

"Comments" -välilehdellä voi olla keskustelua sijainneista.

"Images" -välilehdeltä näet, onko kohteesta otettu useampia kuvia.

 

 

Koiran infokortti.

Tältä sivulta näet seuraavaa informaatiota valitsemastasi koirasta:

Koiran nimi ja mahdollinen kennelnimi.

Rotu.

Ikä ja sukupuoli.

WT arvo pisteiden perusteella.

Koiran mahdollisen "keltaisen nauhan" (se ilmoittaa, että koiraa lähestyttäessä voi olla syytä varovaisuuteen).

Omistajan ilmoittaman nimen ja kotikaupungin.

 

Voit vaihtaa koirasi tietoja ja "keltaista nauhaa" painamalla "edit" -nappia.

Koiran infokortti.

Sovellus sisältää ominaisuuden nimeltään keltainen nauha (yellow ribbon), jonka voi lisätä (tai poistaa) koiraltaan tarpeen tullessa. Keltainen nauha kertoo, että koira tarvitsee tilaa. Syitä keltaisen nauhan käytölle voi olla useita, mm. koulutus kesken, juoksuaika, sairaus, toipilasaika, arkuus, tai vaikkapa se, että koira ei pidä muista koirista. Wandering Tailia käyttäessä on helppoa lisätä kaveriksi mieluinen koirakko painamalla sydän-nappia kyseisen koirakon profiilikortin kohdalla.

Read More

Uuden sijainnin täyttö.

Koiran kanssa ulkoilu voi olla elämys, etenkin kun löytää jonkun uuden hienon paikan! Ulkoilu ja matkustaminen niin kotimaassa kuin ulkomaillakin voi helpottua, jos sovelluksen kartalta löytyy jo aiemmin merkittyjä ulkoilu-ja uintipaikkoja kohteesta, jonne olette menossa- ja kenties jo matkan varreltakin.

Read More

Uuden sijainnin täyttökaavake.

Voit lisätä uusia ulkoilupaikkoja WT:n kartalle painamalla "plus" -nappia karttanäkymässä.

Sovellus tunnistaa automaattisesti sijaintisi ja avaa "new location" -kaavakkeen, mihin uuden paikan tiedot syötetään. Sijainti määrittyy sen mukaan, missä itse olet. Paikkojen "etämerkintä" ei ole mahdollista, vaan sinun täytyy itse olla sijainnissa, mitä merkitset kartalle.

Kaavake on helppo ja nopea täyttää.

Kamera- nappi avaa puhelimesi kameran kuvan ottamista varten. (Mikäli paikasta ei ole vielä kuvaa, sen tilalla on tassunjälki.)

Kuvat kertovat paljon, joten toivomme, että kuvien lisäysmahdollisuutta käytetään.

Kohtaan "name" voit nimetä sijaintisi.

Kohtaan "Description" voit kirjoittaa paikasta pienen kuvauksen.

"Category" määrittää millaisen karttamarkkerin sijaintisi saa WT:n kartalle. Erilaiset merkit on esitelty "Apua" sivuillamme.

Seuraavat kaksi valintaa antavat sinun määrittää, kuinka kaukana sijaintisi on "vaarallisesta" tiestä ja mikä on alueen arvioitu koko.

Kolme "kyllä/ei" valintaa määrittävät, toimiiko sijainti myös talviaikaan, onko sen lähellä asutusta ja löytyykö sijainnista parkkimahdollisuus autolle.

Loput kaavakkeen valinnoista ovat "terrain" otsikon alla. Niistä voit valita, millaista maastoa ja kasvillisuutta sijainnissasi on.

Kun tiedot on täytetty voit painaa "Save" -nappia ja sijaintisi ilmestyy WT:n kartalle kaikkien käyttäjien avuksi.

Sovellus lisää samalla sinulle 5  pistettä uuden sijainnin merkkaamisesta.